Donji Kraljevec

Centar dr. Rudolfa Steinera

Veliki um 20. stoljeća

Dr. Rudolf Steiner, globalno najpoznatija osoba rođena u Međimurju, utemeljio je antropozofiju, waldorfsku pedagogiju, euritmiju, antropozofsku medicinu, organsku arhitekturu, antropozofsko oblikovanja govora, slikarstvo i kiparstvo te biodinamičku poljoprivredu. Centar za posjetitelje u Donjem Kraljevcu nalazi se u zgradi koja je i uređena u skladu s načelima organske arhitekture. Postav Centra prezentira Steinerov životni put, a u dvoranama se održavaju predavanja i praktične radionice štajnerovih učenja, a pogotovo o bio dinamičkoj poljoprivredi.

U blizini centra nalazi se originalna zgrada iz 19. stoljeća u kojoj je Steiner rođen i gdje je proveo svoje prve dane života. U ponudi centra su edukativne radionice za sve dobne skupine i posjet Bohnecovom gruntu, tradicijskoj drvenoj kući s bogatom etnografskom zbirkom koja se nalazi u Donjem Hrašćanu.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram