Sveti Martin na Muri

Mlin na Muri

U Žabniku, na rijeci Muri još uvijek škripi veliko kolo plutajućeg mlina s početka 20. stoljeća. Uz ovaj jedinstveni objekt ruralne graditeljske baštine nalazi se i multimedijalni etnografski postav „Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“. Mlinarski zanat jedna je od mnogih blagodati koje je stanovnicima omogućavala rijeka Mura. Kroz 3D „mlinareve oči“ i mnoštvo drugih interaktivnih izložaka moguć je doživjeti o čemu je posljednji murski mlinar Franc Žalar sanjario, s čime se susretao i što je sve radio u jednom danu svog života.

U okruženju mlina nalaze se i: etno zbirka obitelji Trstenjak, dvije riječne skele, Skelarska kuća s prezentacijom skelarstva, ribolovna staza, pješačko-biciklistička i poučna šetnica, labirint ljubavi, ergela međimurskog konja, promatračnica ptica, bistro Mlinarska kuća s domaćim delicijama, seoski turizam Goričanec s farmom konja i drugi sadržaji za cjelodnevni obiteljski izlet ili rekreaciju u prekrasnom prirodnom ambijentu.

Više informacija
Nezaboravno iskustvo! Stvarno nešto posebno i atraktivno.
Igor P., Zagreb
Copyright © 2022. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram