Čakovec

Riznica Međimurja

Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Od pradavnih dana međimurskim selima, dolovima i bregima razliježe se međimurska popevka, piše se, sklada, stvara, oslikava, kinči, igra i pleše. Prolaskom vremena, za dana i blagdana, nastajale su iznimne nematerijalne baštinske vrednote utisnute u kulturni kod duha, uma i srca Međimurja. Prikupljene sa svih strana zemlje med dvemi vodami, našle su svoj jedinstveni dom u modernom interaktivnom Muzeju nematerijalne baštine „Riznica Međimurja” u okrilju revitalizirane fortifikacije Staroga grada Zrinskih. No u Riznici se mogu doživjeti i prče o utamničenim turskim agama, neposlušnim kmetovima, vješticama te o razvoju fortifikacije i načinima njezine obrane.

U palači dvorca nalazi se također atraktivni zavičajni Muzej Međimurja s arheološkom, povijesnom, etnografskom i umjetničkom zbirkom, a tu su i bogata suvenirnica, caffe bar, restoran i vidikovac s pogledom na centar Čakovca. U ponudi Muzeja su različite edukativne radionice za djecu i odrasle te atrktivan living history program.

Više informacija
Najbolje od Međimurja na jednom mjestu. Oduševljeni!
Mara A., Stockholm
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram