Česta pitanja
/ FAQ
Što je Ekomuzej?
Ekomuzeji i snažan muzeološki pokret koji se razvio s njihovom pojavom, poznatiji pod nazivima ekomuzeologija ili nova muzeologija, nastao je u specifičnom trenutku povijesti, uslijed burnih socijalnih, ekonomskih političkih i ekoloških promjena koje su obilježile šezdesete godine 20. stoljeća.
Što je Ekomuzej Međimurje?
Gdje mogu kupiti ulaznicu?
Ulaznice za svaki pojedini interpretacijski centar mogu se kupiti na recepciji svakog od centara u tijeku radnog vremena pojedinog centra/muzeja. Za organizirane grupe moguće je uz prethodni kontakt s osobljem centra ulaznice uplatiti po izdanom predračunu.
Što mogu vidjeti/doživjeti?
Ekomuzej Međimurje je višetematski te trenutno obuhvaća četrnaest baštinskih lokaliteta širom Međimurja i Centar za posjetitelje u Čakovcu. Kroz atraktivne multimedijalne i holističke interpretacije na izvornim lokalitetima mogu se doživjeti autentične priče o burnoj povijesti Međimurja, bogatstvu nematerijalne kulture, tajnama arheološkog blaga, očuvanom prirodnom krajoliku, starim zanatima, sakralnoj baštini, legendama i narodnoj predaji, industrijskoj baštini, životu i dijelu dr. Rudolfa Steinera.
Kako doći do centra?
Svi lokaliteti su dostupni za autobuse, automobile, a naša preporuka je obilaziti ih biciklom ili pješice ovisno o raspoloživom vremenu i afinitetima. Kod svih lokaliteta su uređena adekvatna parkirališta. Za orijentaciju sugeriramo korištenje Google mapsa.
Koliko vremena mi treba za obići cijeli Ekomuzej?
Vrijeme potrebno za posjet pojedinom lokalitetu naravno ovisi o osobnim preferencijama i interesu te drugim elementima boravka odnosno paket aranžmana. Prema našem dosadašnjem iskustvu prosječno vrijeme za upoznavanje svakog pojedinog baštinskog lokaliteta je cca 60-90 minuta.
Mogu li imati vodiča?
Da, uz prethodni dogovor moguće je ugovoriti lokalnog vodiča na hrvatskom ili stranim jezicima za grupu ili individualni program. Više informacija o vodičima javite se e-mailom ili na telefon prodaje Centra za posjetitelje EMM
Kontaktirajte nas
Gdje mogu rezervirati smještaj?
Kod svih lokaliteta u krugu najviše 5 km djeluju smještajni objekti. Za smještaj u autentičnom ambijentu na našoj stranici sugerirano je pet objekata. Za ostale objekte sa suvremenim ambijentima pogledajte na ponuđenom linku na stranici Smještaj.
Smještaj
Gdje pojesti Međimursku gibanicu?
Najpoznatiji međimurski desert Međimursku gibanicu možete probati u svim preporučenim restoranima na stranici Hrana i piće.
Hrana i piće
Putuj Međimurjem kroz vrijeme, krajolike i uzbudljive priče.
Ekomuzeju Međimurje pruža sjajne doživljaje prirodne baštine, tradicijske arhitekture, starih znanja, svijetski poznatih osoba, arheoloških tajni, industrijske baštine i izvornih narodnih običaja.
magnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram